Digitzz

Nigel Orlando Williams AKA Digitzz is geboren in Brabant en groeide op in Nijmegen.

Hij is een zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en werd tweetalig opgevoed. Hij voetbalde zijn jongere jaren op niveau tot dat hij door een ongeluk geblesseerd raakte, vanaf dat moment richtte hij zich volledig op zijn muziek. 

Hij heeft een voorliefde voor artiesten als Bob Marley en Bootsy Collins, en voor rappers als Snoop Dogg en Lil Boosie, Zelf rapt hij ook vooral in het Engels. Door de muziek van Lil Wayne werd hij geïnspireerd een eigen stijl te ontwikkelen. Die is relaxed en vaak met een feelgood attitude.

Hij maakte in het begin van zijn carrière deel uit van de succesvolle formatie Nouveau Riche, waar ook rappers als Mr Polska, Jebroer, Stepherd, Ronnie Flex, Leo en producer Boaz van de Beatz deel van uitmaakte.

In 2014 had hij voor het eerst solo succes met het nummer The Jam wat inmiddels miljoenen malen is bekeken en beluisterd, een nummer dat hij heeft geschreven samen met Mr Probz.

Digitzz verscheen meerder malen bij De Wereld draait door, is uitgeroepen tot serious talent op 3fm, heeft vele tours en festivals door het hele land gespeeld, het podium gedeeld met legend Damon Albarn (Gorillaz) en shows gedaan van Nederland tot aan Zimbabwe.

Een afro die zo groot is dat je het met eigen ogen gezien moet hebben, een uniek stemgeluid en onderscheidende muziek keuze maakt hem niet te verwarren met een ander.

Zodra je TRRRR! hoort weet je dat je iets awesome te wachten staat.

Releases

Top tracks Digitzz