Jerry Island

Jari van Dijk, (artiestennaam Jerry Island) geboren te Den Helder op 24 maart 1998, is een Nederlandstalige artiest/producer die opgroeide op het eiland Texel in een klein dorpje genaamd Oosterend.

Als kind van 6-7 jaar keek hij veel naar zijn gitaar spelende vader. Thuis was er altijd muziek te horen; met name bands als Toto, Genesis en Steely Dan.

Jari raakte hierdoor geïnspireerd en begon kort hierna zelf ook gitaar te spelen, en ging al gauw op pianoles. Door de muziekschool kwam hij terecht in verschillende bandjes, en begon hij met optreden bij kleine evenementen op het eiland.

Toen Jari 12-13 was, maakte hij kennis met Hip Hop; een jeugdvriend liet hem muziek horen van grootheden als 2Pac, The Notorious B.I.G en 50 Cent. Met een afkeer voor deze muziek van huis uit, is hij kort daarna toch met zijn vriend tracks gaan opnemen op YouTube en LimeWire instrumentals. Jari raakte gefascineerd door het opnemen en bewerken van muziek, en met hulp van zijn muzikale oom Bart begon hij te experimenteren met programma’s als Cool Edit Pro en Fruity Loops.

Toen Jari 17 was meldde hij zich aan voor de opleiding MC aan de Herman Brood Academie te Utrecht, en verhuisde naar de stad.

Hier leerde hij rappers, zangers en producers kennen waarmee hij begon samen te werken aan Engelstalige Hip Hop. Tijdens deze opleiding vormde hij als side-project een Nederlandstalig collectief, bestaande uit 7 artiesten genaamd ‘’Bridde Boys’’. Ze scoorden een zomerhit met de track ‘’Pit Stop’’ die inmiddels meer dan 13 miljoen streams heeft gegenereerd. Samen met de groep stond hij in het voorprogramma van Nelly in de Evenaar, en heeft hij meerdere keren op WOO-HAH! gestaan.

In 2019 bracht hij de Engelstalige track ‘’FREE’’ uit onder ATLAST Records. De track heeft meer dan 230k streams gegenereerd. Ook kwam er in mei 2020 nog een featuring uit op een EDM track van JLV en Jawedsway, genaamd ‘’Come My Way’’ onder het label Hexagon.

Releases

Top tracks Jerry Island