Snelle

Lars Bos – alias rapper Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Hij houdt het echt. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’’ 

Hij is omringd door mensen die soortgelijk grootgebracht zijn en allemaal affiniteit hebben met het creatieve. Snelle zet met zijn muziek en video’s een ‘young independent boys having fun’ cultuurtje neer, waarbij het belangrijk is dat iedereen zijn hart volgt en samen groeit door middel van muziek. 

Het jaar 2019 kende voor Snelle een vliegende start. In januari verscheen zijn inmiddels Gouden EP ‘Beetje Bij Beetje’, een combinatie van harde lines, melodieuze zanglijntjes en een hoog meezing gehalte. De EP mocht op steun van onder andere Enzo Knol, Boef en Barend van Deelen rekenen, is al meer dan 70 miljoen keer gestreamd op Spotify en staat al méér dan 30 weken in de Album Top 10. 

De Dubbel Platina single ‘Scars’ stond 10 weken lang in de Top 10 van de Nederlandse Charts en was in de Top 20 van de Spotify Global Viral Charts te vinden. De opvolger ‘Plankgas’ met Frenna heeft inmiddels een Platina Status. Zijn meest recente wapenfeit ‘Reünie’ staat op #2 in de Nederlandse Top 40 en zelfs op #1 in de Spotify Top 50 en de Dutch Single Charts. Snelle’s ‘Beetje Bij Beetje’ tour was compleet uitverkocht, voor de Grande Finale in de Melkweg in Amsterdam waren kaarten zelfs binnen 24 uur niet meer verkrijgbaar. Afgelopen zomer was Snelle op internationale zomertoer en stond hij op de grootste festivals. Op dit moment is de artiest druk bezig met zijn nieuwe album ‘Vierentwintig’, die dit najaar zal verschijnen. Maak je borst nat voor een achtbaan waar je zeker op zit te wachten!

Top tracks Snelle