Davina Michelle en Snelle brengen 17 Miljoen Mensen uit

25 March 2020

Bekijk hier de video
Davina Michelle en Snelle hebben vandaag het nummer 17 Miljoen Mensen, een cover van de nederpopklassieker 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn, uitgebracht. De single komt voort uit de gelijknamige vierdelige concertreeks waarin Davina met gastartiesten in een leeg Ahoy zingt.

Davina en Snelle dragen het nummer in de huidige coronacrisis op aan hulpverleners, leraren, vakkenvullers en álle andere 17 miljoen mensen van Nederland. ,,Ik ben ongelofelijk trots op Snelle voor het schrijven van deze briljante tekst en op mijn team voor het helpen realiseren van 17 Miljoen Mensen”, reageert de zangeres.

Het eerste concert met Snelle en Di-rect kwam vrijdag online. Vooral de herschreven versie van 15 Miljoen Mensen maakte veel indruk. Bij medeorganisator Radio 538 kwamen er honderden reacties van fans binnen die wilden dat het nummer zou worden uitgebracht.

Eric van Tijn, een van de schrijvers van 15 Miljoen Mensen, reageerde afgelopen weekend op Radio 538 lovend op de versie van Davina Michelle en Snelle. ,,Ik kreeg zelf meteen kippenvel, ik was zó onder de indruk. En ik voelde meteen dat dit weer een lading heeft. Het komt dubbelhard binnen bij iedereen volgens mij. Ik ben héél erg vereerd.”

Er komen nog drie nieuwe versies van 17 Miljoen Mensen aan. Ieder concert wordt er namelijk mee afgesloten. Onder anderen Rolf Sanchez, Maan, Emma Heesters, Wulf, Alain Clark en Glen Faria zijn te gast.

Share this