Digitzz laat nieuwe, persoonlijke kant horen op EP ‘Crit Shots’

29 May 2020

Bekijk hier de video!

Digitzz laat met zijn nieuwe EP ‘Crit Shots’ voor het eerst een hele persoonlijke kant van zichzelf horen. ‘Crit Shots’ is een term die in videogames wordt gebruikt als je de juiste plek weet te raken en met deze EP laat Digitzz dan ook zien wat hem persoonlijk heeft geraakt. De rapper schreef alle vier de tracks zelf op zijn slaapkamer en werkte hierbij samen met aanstormende producers. Van ‘Bread Mode’ zal een tevens een video verschijnen op YouTube. ‘Crit Shots’ wordt uitgebracht in aanloop naar een groter muziekproject, dat ook zal bestaan uit tracks met meer persoonlijke emoties. Het is voor Digitzz tevens het debuut op het label ROQ ‘N Rolla.

Digitzz: “Normaal sta ik bekend als die blije, stonede guy, maar soms gebeuren er ook dingen die mij persoonlijk raken. Met ‘Crit Shots’ laat ik voor het eerst wat meer zien wie ik ben en waar ik vandaan kom. Het is voor mij de eerste keer dat ik zo persoonlijk ben op een EP!”

Digitzz
Nigel Orlando Williams a.k.a. Digitzz is geboren in Brabant en groeide op in Nijmegen. Hij is een zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en werd tweetalig opgevoed. Digitzz is opgegroeid met luisteren naar artiesten als Bob Marley en Bootsy Collins en rappers als Snoop Dogg en Lil Boosie, zelf rapt hij ook vooral in het Engels. Door de muziek van Lil Wayne werd hij geïnspireerd om een eigen stijl te ontwikkelen die zich laat omschrijven als relaxed met een feelgood attitude. De rapper maakte in het begin van zijn carrière deel uit van de succesvolle formatie Nouveau Riche, waar artiesten als Mr. Polska, Jebroer, Stepherd, Ronnie Flex, Bizzey en producer Boaz van de Beatz deel van uitmaakten. In 2014 had hij voor het eerst solo succes met het nummer ‘The Jam’ met Mr. Probz, die inmiddels miljoenen keren is beluisterd. Digitzz verscheen meerdere malen bij De Wereld Draait Door, is uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM, heeft vele tours en festivals door het hele land gespeeld. Hij deelde het podium met legend Damon Albarn (Gorillaz) en  heeft shows gedaan van Nederland tot aan Zimbabwe. Een afro die zo groot is dat je het met eigen ogen gezien moet hebben, een uniek stemgeluid en zijn onderscheidende muziek keuze maakt hem niet te verwarren met een ander.

Zodra je TRRRR! hoort weet je dat je iets awesome te wachten staat.
#TRRRR

Share this