MVRCO EN ZANGER AÏRTO BRENGEN PERSOONLIJK EN KWETSBAAR NUMMER ‘THUIS’ UIT

29 May 2020

Bekijk hier de videoclip

Amsterdam, 29 mei 2020 – ’Thuis’ is alweer de vierde single van de Nederlandstalige HipHop-artiest MVRCO. Hij laat met dit nummer weer een andere, dit keer gevoelige kant van zichzelf zien. Zo deelt hij in ’Thuis’ zijn struggle uit het verleden met alcohol en drugs, de moeilijke band met zijn vader en de sterke relatie met zijn vriendin. Voor de stem van het refrein vond hij de perfecte match in de warme sound van zanger AÏrto. Aïrto zingt uitsluitend Engelstalig, maar wilde voor ‘Thuis’ graag een uitzondering maken. De titel sluit perfect aan bij de tijd waarin wij leven; een periode waarin het woord ‘thuis’ meer lading heeft gekregen en voor iedereen weer een andere betekenis heeft. 

Na de debuutsingle ‘Plus 5’, gevolgd door ‘Nightshift’ en ‘Vanavond’ feat Gianski, wilde MVRCO graag met iets persoonlijks komen. Zijn verhaal, zijn leven en de ervaringen die hem hebben gevormd tot wie hij vandaag de dag is. “Het is het verhaal dat ik maar één keer kan vertellen. Mijn verhaal. Maar misschien ook wel jouw verhaal, als je jezelf in dit liedje kunt herkennen.”, aldus MVRCO.

OPGEDRAGEN AAN VADER
De videoclip van ‘Thuis’ wordt door MVRCO opgedragen aan zijn vader die, na een kort ziekbed en nét na de aankondiging van de intelligente lockdown, op 17 maart overleed aan de gevolgen van kanker. Zie hieronder de tekst uit ‘Thuis’ die over zijn vader gaat:

‘Want m’n vader was er nooit, maar toch zag ik dat ik leek op hem.
Hoe ik beweeg en denk en zelfs ook in m’n stem.
Maar die ouwe en ik die zijn nu cool,
want vergeven is vergeten en het leven is te kort.
Hangen in het verleden is verspilling van tijd,
dus ik heb vrede met het feit dat ik op je lijk.’

Toen MVRCO twee jaar geleden dit nummer schreef, was de band met zijn vader stroef en werden zij eigenlijk pas closer vlak voordat hij overleed. 

DE BOODSCHAP
Het refrein van Aïrto blijft hangen, spreekt aan en is bovenal bemoedigend. De overall boodschap luidt: de zon gaat altijd weer schijnen, na welke situatie dan ook. “Toen ik de track hoorde en gelijk doorhad dat het om een heel persoonlijk liedje ging, was ik direct getriggerd. Het was fris en vooral anders dan alle stoere rap, kwetsbaar. Dat past ook bij mij als artiest en voelde dat ik er muzikaal ook écht iets aan kon bijdragen.”, aldus Aïrto. 

NICE TO KNOW

  • Geproduceerd door Mark van Tijn, zoon van Eric van Tijn.
  • Gitaarspel is van Jochem Fluitsma, de zanger én schrijver van de hit ‘15 Miljoen Mensen’ van Fluitsma & van Tijn.
  • Aïrto (The Voice of Holland, De Beste Singer-Songwriter) heeft de tekst voor het refrein geschreven en is bij hoge uitzondering in het Nederlands te horen. 

MVRCO
MVRCO is de artiestennaam van Ramon Marco (7 februari 1991), een Nederlandstalige HipHop/Pop-artiest die getekend staat bij ROQ ‘N ROLLA Music. De 29-jarige MVRCO groeide op in Amsterdam-West en ontdekte zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd. Door de afgelopen jaren heen schreef hij liedjes voor verschillende artiesten (Made In June, Shary-An & Mainstreet) en zette daarvoor het uitbrengen van zijn eigen muziek on hold. Eind 2018 besloot MVRCO om weer voor zichzelf de studio in te gaan. Met grootse passie en een ongekende drive ging hij de studio in om nieuwe muziek te maken met een aantal verschillende producers. In korte tijd werden er tientallen nieuwe liedjes gemaakt en niet lang daarna tekende hij bij ROQ ‘N ROLLA Music. Het label was direct onder de indruk zijn van de verfrissende sound en vertellende teksten met diepgang. MVRCO’s muziek is door een aanstekelijke combinatie van verschillende muzikale invloeden toegankelijk voor een breed publiek. ‘Nightshift’ is de tweede single van MVRCO, eerder bracht hij al het nummer ‘Plus 5’, ‘Nightshift’ en ‘Vanavond’ ft. Gianski uit. 

  

AÏRTO 
De in Zwolle woonachtige singer-songwriter Airto maakt op R&B geïnspireerde pop- en soulmuziek. Hij heeft als producer en songwriter gewerkt voor verschillende Nederlandse artiesten. Nadat hij in 2011 door 3FM uitgeroepen werd tot Serious Talent en Radio 6 hem bekroonde met de titel Soul&Jazz Talent voor zijn release ‘Mystery’, verdween hij naar de achtergrond om onder andere te werken aan een album voor Lisa Lois. Het daarvoor geschreven nummer ‘Silhouette’ werd een van de meest gedraaide nummers van 2013. In 2015 deed hij mee met een songwriter-programma op tv. Het nummer ‘Light the Sky’ dat daaruit voortkwam werd uiteindelijk door DJ Dannic opgepikt en hij maakte  er een succesvolle dance-remix van. In 2017 deed Aïrto auditie voor The Voice of Holland. Hij was de eerste deelnemer wereldwijd die optrad met een eigen nummer. En met succes, want alle stoelen draaide bij het horen van ‘Tears’ (TVOH-seizoen 8) en zijn auditie werd door het publiek uitgeroepen tot auditie van de week. Na het programma is hij blijven schrijven en produceren, ook voor andere artiesten. In 2019 bracht Aïrto de EP ‘?Prism?’ uit; drie nummers met drie verschillende stijlen en producties, maar wel de stijlen waarbinnen Aïrto al jaren beweegt als artiest. Afgelopen april lanceerde hij zijn laatste single ‘April Showers’.

Share this